ActiveCampaign brengt e-mailmarketing en marketing automation samen. Het ActiveCampaign team zelf noemt het een customer experience automation tool. Mooi, maar wat doet zo’n tool?

Wat is een Customer Experience Automation tool?

Customer Experience (CX) betekent niets meer of minder dan luisteren naar de klant. De focus ligt op de klantenervaring en -beleving tijdens de customer journey. De CX of klantenervaring kan betrekking hebben op één of meerdere touchpoints met je bedrijf. De customer journey is een representatie van alle touchpoints waarmee een klant in contact kan komen.

Dan heb je nog dat woordje ‘Automation’ wat betekent dat je met de tool geen manuele keuzes moet invoeren, maar dat je met enkele instellingen een automatisch proces creëert. Kortom, met ActiveCampaign kan je een optimale klantenervaring automatiseren.

ActiveCampaign

Met ActiveCampaign kan je bv. een live chat op je website integreren of je kan gepersonaliseerde e-mails laten verzenden op de meest ideale ontvangsttijd. De tool telt vele functies. In onze blog lichten we de meest nuttige uit die de klantenervaring optimaliseren. Dankzij een optimale klantenervaring zet je je gebruikers sneller aan tot actie, tot conversie.

Wat is het verschil tussen ActiveCampaign en MailChimp?

MailChimp is het ideale platform voor een beginnende e-mailmarketeer maar wanneer je complexere funnels wil bouwen, schiet de tool tekort. Wie verder wil reiken dan e-mailmarketing via een simpele interface, kijkt best naar ActiveCampaign. AC biedt een visueel overzicht van al je lopende automations. Zo kan je ook gemakkelijk kleine wijzigingen in je funnel doen zonder te verdwalen.

Een ander voordeel aan ActiveCampaign is dat je de kans vergroot dat je e-mails effectief in de postvak-in van klanten belanden, in de primaire inbox. MailChimp e-mails hebben sneller de neiging om in de promotietab terecht te komen.

ActiveCampaign heeft bovendien meer functies te bieden dan MailChimp. Zo kun je bij ActiveCampaign ook gebruikmaken van SMS-marketing. De opties van ActiveCampaign zijn uitgebreider, wat meteen ook een nadeel kan zijn. ActiveCampaign is de multifunctionele grote broer van MailChimp, een simpel e-mailmarketing platform dat heel intuïtief werkt.

Heb je bijkomende vragen? Of wens je een offerte voor soortgelijke ondersteuning?Neem vrijblijvend contact op
Share this answer