De bekendste term van de drie is wellicht SEO, maar ook SEM en SEA zijn basisbegrippen in de online marketing. Wat is nu het verschil tussen de drie?

  • SEM staat voor Search Engine Marketing. Dus alle marketing die te maken hebben met zoekmachines zoals Google en Bing. In dit opzicht zijn SEO en SEA onderdelen van SEM.
  • SEA staat voor Search Engine Advertising. Hierbij mag je alle advertenties rekenen waarbij je betaalt om hoger in de Google of Bing te verschijnen. De bekendste tool hiervoor is Google Ads.
  • SEO staat voor Search Engine Optimization. Letterlijk zoekmachine optimalisatie. Dit wil zeggen dat je je website gaat optimaliseren om zo hoog mogelijk in de SERP te verschijn. Wat? SERP, weer zo’n vage afkorting?*

*SERP staat voor Search Engine Result Page en is simpelweg de pagina die we – ondertussen bijna dagelijks – zien als je iets via Google zoekt.

Search Engine Marketing komt er dus op neer om organisch (SEO) of tegen een kostprijs (SEA) zo hoog mogelijk in zoekresultaten te verschijnen.

Heb je bijkomende vragen? Of wens je een offerte voor soortgelijke ondersteuning?Neem vrijblijvend contact op
Share this answer