Videomarketing. Het is niet meer weg te denken uit onze social media feeds. Organisaties worden zich steeds vaker bewust van hoe waardevol video wel niet kan zijn. Een krachtig medium dat iedere organisatie zou moeten overwegen bij het bepalen van de marketing mix. Kortom, de ideale manier om je boodschap in een oogwenk over te brengen en je doelgroep écht te bereiken.

Maar hoe weet je of jouw video's een impact maken in een verzadigde markt? Hoe maak je succesvolle video's die ook echt resultaten opleveren? Het antwoord is een mooie mix van creativiteit en performance. Laat dat nu net zijn waar Ambitious in uitblinkt!

Videomarketing, must-have of nice-to-have?

Must have! Marketeers weten dat video er beter in slaagt om indruk te maken, en dat wordt ook weerspiegeld in hun budgetten. Onderzoek van Hubspot toont aan dat 81% van de grote bedrijven een apart marketingbudget voorziet voor videomarkting en dat het aandeel ervan enkel lijkt te groeien. Er zijn veel redenen waarom videomarketing een goede keuze is voor je bedrijf. Volgens onze in-house videograaf zijn deze alvast enkele van de belangrijkste:

  • Video's zijn effectiever in het overbrengen van informatie.
    Meteen aandacht trekken met visueel aantrekkelijke en boeiende beelden zorgt ervoor dat je als onderneming de mogelijkheid krijgt om jouw boodschap vlotter over te brengen naar de doelgroep die jij wil.

  • Video's zijn een uitstekende manier om je brand te promoten.
    Op slechts enkele seconden tijd kan je ervoor zorgen dat de kijker zich beter verbonden voelt met jouw merk. Je neemt de kijker mee door jouw lens en schept meteen een band.

  • Video genereert meer leads.
    Of het nu gebruikstoepassingen zijn van jouw product of een uiteenzetting van je services. Door de kijker mee te nemen in jouw verhaal kan de kans op conversie aanzienlijk stijgen.

Hoe zet je videomarketing in?

Er zijn drie belangrijke factoren die bijdragen aan zeer succesvolle marketingvideo's.

1. De content is kort maar krachtig.

2. De content kan vanaf het eerste moment de aandacht trekken.

3. Succesvol promoten van de video op verschillende kanalen en platformen.

Een succesvolle video shooten is maar het begin, deze efficient promoten op de juiste locaties als onderdeel van een strategisch content-plan is cruciaal. Je kan video's integreren in je website of landingspagina's. Zo kan je het verhaal van jouw omgeving of unieke aanpak toelichten in één klik. Luie bezoekers worden meteen geïnformeerd, zonder te hoeven scrollen. En de bouncerate? Die daalt! Video's helpen om bezoekers te informeren, te overtuigen en aan te moedigen om actie te ondernemen.

Videomarketing en social media vormen de ideale match. Video's slagen er beter in om aandacht te trekken en zo interactie te creëren met je volgers op social media. Ze helpen om je merk te promoten en je doelgroep te bereiken.

Merk je dat de inspanningen binnen jouw e-mailmarketing niet de beoogde resultaten behalen? Video's kunnen worden gebruikt om je e-mailcampagnes te verbeteren. Ze kunnen helpen om je e-mails interessanter te maken en je doorklikratio's te verhogen.

Klaar om videomarketing op te nemen in jouw mediamix?Contact